onsdag 26 oktober 2011

Plötsligt händer det

Internmedicinkonsulten dyker upp på ortopeden och jag blir genuint lycklig över att få diskutera anemiprover och möjlig sepsis. Det fullkomligen glittrar i ögonen på mig igen och jag inser då att, med all säkerhet är det inte kirurg jag ska bli. Det är medicinare. Jag har nog egentligen alltid känt det på mig. Men nu vet jag. Och egentligen är det så självklart. Självklart att jag ska bo ibland stora böcker, långa diskussioner och grubblande över labbprover och eviga medicinlistor. Jag hör inte hemma i kirurgivärlden, slice, dice, pillra och fixa. Det har aldrig varit min grej, att vara pysslig. Sticka eller snickra. Nej. Jag har ju alltid varit en boknörd. En filosofinörd. En tankenörd. Så är det. Och det var roligt och skönt att inse, valen blir lättare. Medicinnörd. Fab! Iof är jag också akutnörd. Kanske är det det perfekta hemmet för någon som är så rastlös som jag... Återstår att se. Lovely, lovely!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul att du hittat en inriktning som passar dig bäst! Själv vill jag bli kirurg men också som du, är boknörd, fast är jättesugen på kirurgarbetet. Men vem vet, kanske klickar det rätt med någon annan specialitet så där plötsligt som det hände för dig. Kanske överskattar jag kirurgin för mycket. Jättefin blogg du har, förresten :) Får man fråga vilken termin du läser nu?

Diarium sa...

Hej! Och tack så jättemycket! Ja, jag hinner säkert ändra mig också. Men det är väl så det är. =) Jag läser Termin 8 nu, hoppas du kommer trivas på kirurgin! Det är roligt, annorlunda från internmedicinen. Lycka till!

Anonym sa...

Förstår helt det beslutet, medicin var (är) ju riktigt spännande! (Fast jag hade alltid en gnagande känsla av att man aldrig han göra/diskutera saker så bra/noggrannt man ville, eller prata med patienterna så länge som de behövde, eftersom det alltid var ytterligare något annat man också skulle hinna med, en lång medicinlista som behövde skrivas, en remiss som skulle skickas... osv.) (Fast det där lät ju riktigt dumt, inser jag nu när jag har skrivit det. Vilken specialitet har Inte det problemet? :) )
Hoppas du blir nöjd med valet iaf!

PS
Gillade senaste inlägget om hur det lilla (filt + romerska bågar) betyder och väcker så mkt.

Diarium sa...

ordsallad: Vad trevligt att du är här och gör finbesök. Ja-a. Det är nog sant att medicinen förföljs av den stora otillräckligheten mer än andra specialiteter. Men spännande alltjämt. Kanske blir jag något helt annat, sen när jag blir stor. För att citera min visa mor - man är väl inte sämre karl än att man kan ändra sig. :)

Visst är det förunderligt. Hur det där med romerska bågar kan krypa rakt in i hjärtat på en. Oförklarligt mänskligt på något vis...