torsdag 11 december 2008

Anatomimuntan

Är avklarad! Helt fantastiskt skönt, efter veckor av vändande och vridande på plastmodeller, tejpbitar som fått leka ligament och en betydligt förstärkt högeraxel efter allt släpande på anatomiböckerna är det över. På bara en timme är hela den kombinerade muntan i anatomi och histologi avklarad. Väl hemkommen städas hela lägenheten i rena adrenalinruset och nu äntligen har jag krypit ner i soffan. Skönt att få ordning på livet igen, och med vetskapen om att läkarutbildningens mest omfattande anatomiperiod faktiskt är över. Ha! =)

5 kommentarer:

Dr Wannabee sa...

Grattis. Bra gjort! Skulle vara kul att få höra vilka frågor du fick. Hade själv anatomimunta för ett tag sedan.

Diarium sa...

Dr Wannabee: Tack! Det var ingen funktionell anatomi på muntan, bara nålar i strukturer som skulle namnges. Fick bla lig. alaria, nucleus subthalamicus (I ett konstigt snitt, helt förvirrad blev jag där ett tag.), canalis lacrimalis.. Ungefär på den nivån. Sedan var det lite histologi där vi fick ett preparat att identifiera med lite följdfrågor, fick bla brosk och perifera nerver. Vi hade verkligen såå snälla amanuenser som examinerade oss, på det hela taget var det en mycket snäll munta. =)

Dr Wannabee sa...

Kul att höra. Våra kurser är separata, så histologi muntade jag förra året.

God Jul :)

Steve sa...

Grattis! Måste vara en skön känsla att kunna pusta ut och samtidigt kunna göra alla roliga saker utan att få skuldkänslor efteråt.. :-)

Dr. Jollan sa...

grattis :)
härligt...jullov nu då!?