fredag 24 oktober 2008

Neurologi och minne


Roligt att jag här för några inlägg sedan beklagade mig över min todolista. Den har utökats kraftigt sedan dess, för att uttrycka det milt. De högst prioriterade sakerna har dessutom flyttat från den överfulla listan till baksidan av min hand för att de öht ska ha någon chans att bli utförda och inte försvinna i virrvarret i mitt huvud. Takten har sakta men säkert ökat på utbildningen och nu är det en hel del att läsa, och en hel del anatomi att pränta in. Nu är naturligtvis den överfulla todolistan inte bara skolans fel, jag har alltid gillat att engagera mig i saker vilket har en tendens att fylla kalendern. Men det är precis så jag trivs.
Detta är fredagseftermiddagen för min del; Somatosensoriska banor i CNS, smärta, c- gamma- a- delta- fiber, proprioceptorer, dopamin-pathways, basala ganglier, spinala reflexer. Pust! Nu är jag såå trött och funderar på att inte alls ge mig ut ikväll utan bädda ner mig i soffan och somna tidigt, känns fantastiskt lockande!

3 kommentarer:

Dr Wannabee sa...

Hej, kul att du hälsade på i min blogg. Ja vi har visst samma tema. :) men det är bara för att det är det snyggaste ;)

Julieta sa...

Jag blev så glad när jag läste ditt inslag om att doktorer borde sätta sig bredvid sängen. Det är ju enkel 1.2.3 prykologi. Hur gör man med barn och djur som är rädda, man hukar sig till deras nivå, då blir du mindre hotande och patienten, barnet, djuret blir lugnare och avstressad och läkningen kan ta sin början.
Jag är stolt över dig J, kämpa mot blaséigheten (whee jag hittar på ord), du kan även fast du är en två års gluttare, medmänskligheten ska du aldrig lämna ifrån dig frivilligt.
Stor puss och kram till min kära barrikadkämpe.
/Julieta

Anonym sa...

Precis det vi haller pa, 3:e veckan i cns och allt det vad det innebar!