torsdag 14 maj 2009

Egentligen är det fantastiskt

Plötsligt slår det mig, mitt i tröttheten, överstrykningspennorna, de milslånga todolistorna. Jag ska ju bli doktor, det är ju jättehäftigt. Haha! Så får jag en liten kick, piggnar till lite och slår upp en av de två pärmarna med kompendier och fortsätter.

Det har varit dåligt med uppdateringar här på senaste tiden, eftersom jag har passat på att engagera mig i ungefär tusen saker utanför skolan har tiden varit minst sagt knapp. Det är verkligen något jag rekomenderar, det finns fantastiskt mycket möjligheter att åka utomlands, få lite bredare perspektiv på sina studier, träffa mängder med bra människor och ha kul!

Mer kan jag sammanfatta termin 3 med att, man börjar faktiskt känna att man lär sig något. Absolut inte så att man kan något, men man kan faktiskt se valfri sjukhusserie och snappa upp ett och annat. Man kan också slänga sig med balla uttryck som "Hematokrit på 46" eller "HbA1c 8,5%". Om man vill kan man köra endokrint akronymrally, där finns att välja av.

Vi har terminens tenta (28,5p) om tre veckor, just nu är jag mest frusterad över att jag inte fått igång tentaångesten än. Det är faktiskt spännande saker vi läser, men skoltröttheten börjar smyga sig på mig nu. Det tar emot att öppna böckerna, koncentrationen är inte på topp och tröttheten biter sig fast. Precis som att hjärnan inte är mottaglig för mer information just nu, som den hamnat i puberteten och gastar "Jag tänker inte komma ihåg det där nu, faktiskt!" och slänger ut de tre akronymerna du just läst genom örat igen. Tröttsamt, när man är motarbetad av sig själv. =) Sommarlov är nog välbehövigt.

4 kommentarer:

Lisa Hieta-Larsson sa...

Jag kan helt relatera till den där känslan att hjärnan liksom verkar ha fått nog och inte vill ta emot mer information.
Men det är bara att kämpa på och se målet där framme!! Nu är det ju snart sommarlov och för varje dag som går så är du ju faktiskt ett steg närmare till att bli läkare :)
Puss o kram!
/Lisa

Fredrik sa...

Det är fantastiskt.

Helt enkelt.

joleen sa...

Det var inte ditt hba1c va? Tyckte det lät lite högt..

Dr. Jollan sa...

Hejhej! Ja det är lite tråkigt att inte ha bloggen :), men samtidigt skönt. Skulle isåfall gjort som du och skrivit väldigt sällan! Finfin termos förresten och lycka till på tentan!!