söndag 27 januari 2008

Efter en vecka..

Ja, av alla filosofer i världen jag kunde citerat är Skorpans mening fortfarande ack så sann och ett av mina absoluta favoritcitat. Om Skorpan kan modig vi alla vara det. Många av er mina kära vänner har efterlyst en blogg, och eftersom jag trots allt älskar att skriva tycker jag att idén är alldeles utmärkt! Jag begav mig genast ut på jakt i cyberrymden och dammande av ett för de flesta alldeles okänt hörn och började skriva.

För en vecka sedan packade jag en väska full med kläder och åkte för att bosätta mig i gästrummet hemma hos A och T i Malmö och börja på läkarutbildningen i Lund. Efter att ha jobbat i snart sex år är det som att kliva in i en helt ny värld! Det var många tårar under helgen och flytten, plötsligt var det mycket svårare än jag trott att lämna min kära familj och alla vänner. Modig som jag är tänkte jag på skorpan, ringde min kära mor och satte mig på tåget.

104 st var vi som stod utanför den stora salen för uppropet vid BMC i Lund den 21a Jan, vi är en blandad skara, några av oss är äldre och har gjort mycket annat innan, en stor del kommer ganska direkt från gymnasiet och känns ack så unga. Eller är det bara så att jag märker det för att jag blivit gammal? :) Den första veckan har varit minst sagt intensiv, många nya ansikten och miljöer. Mottagandet har varit varmare än jag kunnat föreställa mig, våra faddrar har gjort ett minutiöst jobb för att ta emot oss förvirrade ständingt vilsegågna T1or som letar efter allt från kaffeautomater till våra egna nycklar. Schemat har varit späckat med aktiviteter med allt från mellanstadiedisco (Yes, inklusive de kalla popcornpåsarna och plastmuggarna med lösgodis.) till brunch på Locus Medicus.

Föreläsningarna har handlat om medicinsk historia, läkaryrket och medicinsk etik. Äldre studenter har varit vänliga nog att instruera oss i vårat första PBL-fall vilket var fantastiskt roligt! Vårt första beryktade fall om en patient med höjdsjuka lyckades faktiskt få oss att lära oss om något så coolt som hemoglobinets dissociationskurva. (Är det inte tufft, jag har läst en vecka och jag kan redan blogga ett ord som dissociationskurva.) Okej, det kanske inte alls verkar fullt så imponerande i allas ögon, men jag hade iaf, och jag tror även de flesta i min egen PBL grupp hade riktigt roligt. Om någon av er mot förmodan tyckte det lät fantastiskt spännande kan man se den beryktande kurvan här.

Som ni märker har det varit en positiv vecka! Jag saknar er allihop där hemma! Om någon av er har något bra tips på namn för bloggen mottages de tacksamt. Helt fasligt vilken fantasitorka som råder på en söndagkväll..

Inga kommentarer: